NLP pomaže u postizanju i održavanju osobnog zdravlja.

NLP u zdravstvu i socijalnoj skrbi

U brzorastućem području zdravstvene skrbi zaposlenicima je potrebno mnogo više od samih stručnih vještina. Česta kritika „medicinske aparature bez duše”, i prijelaz na alternativni medicinski tretman, upućuju na nedostatke u sustavima zdravstva i socijalne skrbi.

Uspjeh kod liječenja usko je povezan s korištenjem uloge pomagača i njihovom komunikacijom s pacijentima. Isto tako, prostorno i društveno ozračje u medicinskim praksama i bolnicama ima trajni utjecaj na proces oporavka. Modeli i komunikacijske strategije NLP-a pokazali su se iznimno korisnim kako medicinskim stručnjacima i medicinskim sestrama, tako i osobama zainteresiranim za zdravlje i njegovu dobrobit.

Stoga je  NLP u zdravstvu i socijalnoj skrbi namijenjen liječnicima i svim ostalim zdravstvenim i strukovnim profesijama, kao što su socijalni rad, socijalna pedagogija i sl. NLP omogućuje liječnicima i medicinskim sestrama da se bave kooperativnim i skladnim odnosima s pacijentima i osobljem, kao i da provode komunikaciju koja promiče zdravlje. Stoga se sve više očekuje da zdravstveni stručnjaci stječu ne samo visoke socijalne vještine i fleksibilnost, nego i uspješne pregovaračke vještine, vještine upravljanja i rješavanje sukoba.

Posljednjih godina, NLP istraživanja također su usmjerena na to kako se može postići i održavati osobno zdravlje, kako se može smanjiti stres, kako promicati iscjeliteljske moći tijela te kako se može shvatiti odnos tjelesnog i mentalnog stanja.

Središnje pitanje je:

„Što čini razliku nekoga tko se oporavlja od bolesti ili lošeg zdravlja, od onoga koji ostaje bolestan? Ovo područje istraživanja vrlo je dinamično i stalno se razvija.

hrvatska asocijacija za neurolingvističko programiranje

Adresa: Petrova 6c, Zagreb
Email: predsjednistvo@ha-nlp.com

Kontaktirajte nas