Neurolingvistička psihoterapija je jedna od 19 priznatih metoda u Europskoj asocijaciji za psihoterapiju.

NLP u psihoterapiji i savjetovanju

NLP je već godinama uspješno uključen u psihoterapijske prakse, savjetovališta i psihosocijalne ustanove. Velik dio NLP istraživanja prvo se usredotočio na to kako su uspješni terapeuti pomogli svojim klijentima da postignu održivu promjenu na njihovu korist. Kroz pažljivu analizu jezičnih uzoraka uspješnih terapeuta, dobivene su važne informacije i obrasci ponašanja koji se sada podučavaju širom svijeta.

NLP procesi za osobnu promjenu su raznoliki i održivi. Posebno kod liječenja fobija gdje se koriste dokazane NLP strategije. U načelu, NLP metode prikladne su za liječenje klinički relevantnih pojava. NLP je oslobođen od bilo kakvog označavanja (stigmatizacije) i restriktivne dijagnostike te je usmjeren na cjeloživotnu sposobnost pojedinca za promjenu.

NLP nudi alate pomoću kojih je moguće:

  • izgraditi povjerljive odnose s različitim klijentima,
  • razumjeti holističku strukturu i učinak stavova, uvjerenja, vrijednosti i vlastite slike,
  • prošireno razumjeti učinke jezika,
  • imati procesno orijentirani rad koji štiti integritet i privatnost klijenata i olakšava njegovu dugoročnu promjenu,
  • biti orijentirani na rješenje i kratkoročno terapeutsko okruženje.

Neurolingvistička psihoterapija (NLPt) je psihoterapeutska metoda koja se zasniva na NLP-u. Koristi mnogobrojne kreativne pristupe i intervencije za dugoročni razvoj osobnosti klijenata/pacijenata te uz korištenje njihovih vlastitih resursa pomaže u pronalaženju rješenja u kritičnim životnim situacijama. NLPt je jedna od 19 priznatih metoda u Europskoj asocijaciji za psihoterapiju (EAP).

 

prijavite se na newsletter

hrvatska asocijacija za neurolingvističko programiranje

Adresa: Petrova 6c, Zagreb
Email: predsjednistvo@ha-nlp.com

Kontaktirajte nas