NAJČEŠĆA PITANJA

Na ovom mjestu možete pronaći odgovore na najčešća pitanja vezana uz NLP i edukacije iz područja NLP-a

Iskustvo pokazuje da je NLP najbolje naučiti u međusobnoj interakciji i razmjeni s drugima. Takav način učenja ne samo da je učinkovitiji, već je i zabavniji. S jedne strane NLP se povezuje s uspješnom komunikacijom, a s druge strane veže se uz osobni razvoj, s iskustvom otvorenosti prema sebi i drugima te s hrabrošću, snagom i svim dostupnim resursima.

NLP edukaciju osigurava priznati instruktor DVNLP-a. NLP edukacija koja je ovjerena od strane DVNLP-a mora zadovoljavati najviše standarde kvalitete. Ovdje možete pronaći NLP edukaciju certificiranu od DVNLP-a.

Preporučamo vam da svoje edukacije završite s trenerom ili certificiranim instruktorom HANLP-a (educirani od DVNLP-a), jer s time možete očekivati dosljedne i standardom najviše kvalitete edukacije.

Poteškoća pri pronalaženju kvalificiranog coacha ili trenera je da ne postoje državno priznati tečajevi. Ako tražite coacha, trenera ili terapeuta koji je obučen prema jasno definiranim zahtjevima kvalitete na našim stranicama možete pronaći popis naših coacheva, terapeuta i trenera s DVNLP, EANLP, IN i ICI certifikatima.

HANLP certificirani NLP edukator može biti ponuđen samo HANLP priznatom instruktoru. Među ostalim oni se obvezuju da prije nego što ispune uvjete za trenera udovolje kriterijima kvalitete HANLP za njihovu obuku. 

Da bi se steklo zvanje NLP Trenera potrebno je završiti sljedeće edukacije:

  • NLP Practitioner
  • NLP Master

Od početka NLP-Practitionera moraju proći najmanje 2 godine. Edukacija za NLP trenera odvija se u 10 modula.

Program je po kurikulumu DVNLP (Njemačka) koji je član  EANLP (Europske asocijacije za NLP).

Da bi se steklo zvanje NLP terapeuta potrebno je završiti sljedeće edukacije:

  • NLP practitioner
  • NLP master
  • NLPt savjetnik
  • NLPt terapeut.

Psihoterapijski  program se nastavlja na NLP edukaciju: NLP Practitioner i NLP Master ( 275 sati - 38 dana) i nakon toga još 4 godine edukacije.

Program je po kurikulumu DVNLPt (Njemacka), koji je član EANLPt (Europska asocijacija za NLPt).

Svi psihoterapeuti - edukatori imaju dugogodišnje iskustvo, njemačku aprobaciju i ECP.

Svaka od navedenih edukacija sadrži određeni broj sati teorije, metodike, rada na literaturi, prakse, peer grupa, vlastite terapije. Po završetku svakog stupnja edukacije, a prije dobivanja certifikata, polaže se ispit. Nakon stjecanja diplome NLP terapeuta osoba najprije nastavlja rad s klijentima pod supervizijom.

Osobe koje, uz ovu edukaciju, imaju i odgovarajuće temeljno obrazovanje priznato od strane Zakona o psihoterapiji, nose naziv NLPt psihoterapeuta.

hrvatska asocijacija za neurolingvističko programiranje

Adresa: Petrova 6c, Zagreb
Email: predsjednistvo@ha-nlp.com

Kontaktirajte nas